Ardei Umpluti Vegani, De Post
Ardei Umpluti Vegani, De Post
Ardei Umpluti Vegani, De Post, dupa reteta bunicii mele Mariuta, o reteta primita de la mama ei, din inima Prahovei. Pentru mine este cea mai perfecta reteta. Daca doresti un ardei umplut si mai light, poti inlocui orezul cu hrisca si rezultatul va fi la fel de bun si aromat. Iata lista de cumparaturi pentru ardei umpluti vegani, de post:
Ingrediente
- 4 cepe
- 2 morcovi (razuiti)
- 1 ardei kapia (pentru umplutura)
- 1 lingura legume uscate măcinate (vegeta naturală)
- 1 lingurita de curcuma
- 500g ciuperci
- 200g orez integral (sau hrisca)
- Sare de ocna sau de Himalaya
- 3 linguri ulei de masline
- 2 linguri malai
- 1 legătura de Patrunjel
- 1 lingurita de Cimbru
- Piper Cayenne (optional)
- 6 ardei grasi (sau gogosari) pt a fi umpluti
Instructiuni
- Calesti legumele tocate marunt cu putina apa si sare (fără ulei)
- Adaugi ciupercile tocate si lasi sa fiarbă împreuna pentru a împrumuta aromele
- Adaugi vegeta naturală. Clatesti in mai multe ape orezul integral (sau hrisca) si apoi adaugi peste legume împreuna cu cca 200ml apa.
- Cand apa este absorbită se potrivește de sare si se condimentează cu piper Cayenne (daca iti place putin picant)
- Adaugi malaiul, curcuma, uleiul si amesteci putin.
- Adaugi patrunjelul tocat marunt si lasi la răcit compozitia.
- Tai capacul ardeiulor si ii cureti de seminte si dendrite.
- Cu o lingura umplii ardeii si pui capacele la loc. Ii asezi intr-un vas de Ceramica sau in vas Yena.
- Torni suc de rosii îndoit cu apa si vegeta naturală peste acestea si le dai la cuptor la foc mediu.
- Poti servi cu Smântâna de Caju sau Iaurt de Cocos
Pofta buna!