Branza de Caju – Roata – Fermentata
Roata de Branza de Caju – Fermentata
Este oficial faptul ca branza este alimentul de care te dezveti cel mai greu odata ce te-ai decis sa devii vegan.
In acest scop, pentru cei dragi, inca din 2013 pregatesc tot felul de branzeturi vegane, tartinabile sau solide precum branza de caju, ricotta de macadamia etc. , dar aceasta ramane printre cele mai iubite de clientii Laboratorului Little Tyke
Ingredientele pentru o roata:
800g caju
10g sare
180 ml apa izvor
2 capsule probiotice vegane
20g fulgi de drojdie inactiva
3g usturoi granulat
- Instructiuni
Lasa caju la hidratat 8 ore
Il scurgi de apa
Pui un pahar cu apa plata in blender si cu ajutorul acestuia mixezi caju pana devine o crema fina. - Adaugi probioticele vegane si usturoiul.
- Cu o spatula pui intr-un tifon curat sau intr-un saculet pentru branza. Apoi lasi la scurs la temperatura camerei pentru a fermenta 48h.
- Scoti branzica de caju din saculet si o asezi intr-un bol. Adaugi celelalte ingrediente si amesteci bine. Gusti.
- Acoperi forma dorita (in cazul meu o tava rotunda de ceramica) cu foaie anti aderenta* , apoi torni crema de branza
- O lasi la congelator cca 5 ore (pana se solidifiaza) apoi o scoti si o tavalesti prin ce iti place mai mult: ierburi de provence, boia de ardei dulce, sumac, cenusa de cocos, oregano, rozmarin, nuci pecan, spirulina, fistic, etc.
- O asezi usor in foaie antiaderenta intr-o cutie si o pozitionezi la rece (in frigider)
Cu mainile bine dezinfectate (sau cu manusi) intorci zilnic roata timp de 20 de zile (cel putin) In primele zile va fi precum ricotta, apoi usor usor se va solidifia devenind branza maturata, pana la consistența clasicei branze „pecorino”
* Ungi tava cu putin ulei, apoi decupezi foaia antiaderenta si asezi crema de branza peste aceasta.
Iar daca nu ai timp sa o pregatesti o poti comanda de la https://www.littletyke.ro/aperitive/
Enjoy!