Branza de Caju – Roata – Fermentata
Roata de Branza de Caju – Fermentata
Este oficial faptul ca branza este alimentul de care te dezveti cel mai greu odata ce te-ai decis sa devii vegan.
In acest scop, pentru cei dragi, inca din 2013 pregatesc tot felul de branzeturi vegane, tartinabile sau solide precum branza de caju, ricotta de macadamia etc. , dar aceasta ramane printre cele mai iubite de clientii Laboratorului Little Tyke
Ingredientele pentru o roata:
800g caju
10g sare
180 ml apa izvor
2 capsule probiotice vegane
20g fulgi de drojdie inactiva
3g usturoi granulat
- Instructiuni
Lasa caju la hidratat 8 ore
Il scurgi de apa
Pui un pahar cu apa plata in blender si cu ajutorul acestuia mixezi caju pana devine o crema fina. - Adaugi probioticele vegane si usturoiul.
- Cu o spatula pui intr-un tifon curat sau intr-un saculet pentru branza. Apoi lasi la scurs la temperatura camerei pentru a fermenta 48h.
- Scoti branzica de caju din saculet si o asezi intr-un bol. Adaugi celelalte ingrediente si amesteci bine. Gusti.
- Acoperi forma dorita (in cazul meu o tava rotunda de ceramica) cu foaie anti aderenta* , apoi torni crema de branza
- O lasi la congelator cca 5 ore (pana se solidifiaza) apoi o scoti si o tavalesti prin ce iti place mai mult: ierburi de provence, boia de ardei dulce, sumac, cenusa de cocos, oregano, rozmarin, nuci pecan, spirulina, fistic, etc.
- O asezi usor in foaie antiaderenta intr-o cutie si o pozitionezi la rece (in frigider)
Cu mainile bine dezinfectate (sau cu manusi) intorci zilnic roata timp de 20 de zile (cel putin) - In primele zile va fi precum ricotta, apoi usor usor se va solidifia devenind branza maturata, pana la consistența clasicei branze „pecorino”
* Ungi tava cu putin ulei, apoi decupezi foaia antiaderenta si asezi crema de branza peste aceasta.
Iar daca nu ai timp sa o pregatesti o poti comanda de la https://www.littletyke.ro/aperitive/
Enjoy!