Bulgur cu Trufe
Bulgur cu Trufe. Dar mai întâi ce este acesta? Bulgurul se face din grau tare (curatat, prefiert, uscat si apoi macinat) si se gateste rapid, similar cu cuscusul sau orezul. Este, insa, mai sanatos decat acestea avand un continut ridicat de fibre si proteine si un indice glicemic scazut, contine fier si calciu si putine grasimi, ceea ce il face un ingredient adorat si de vegetarieni, si de cei care tin dieta.
Il gasesti in mai multe variante si marimi de la cel foarte fin pe care il poti folosi pentru micul dejun sau deserturi, cel de marime medie preferat in salate (Tabbouleh), burgeri, pilafuri, pentru umpluturi, pana la cel mare pe care îl poți pune in supe. Iata de ce ai nevoie pentru a pregăti acest deliciu.
INGREDIENTE
500g bulgur
4 cepe mari
4lg trufe cu ciuperci*
200g masline fără sâmburi
3lg ulei de masline
5lg fulgi de drojdie inactivă (la final)
1 legătura pătrunjel proaspăt
INSTRUCTIUNI
Pui la fiert 3l de apa și când aceasta începe sa fiarbă adaugi 1lg sare și 500g bulgur. Lasi sa fiarbă la foc mic cca 10 minute. Între timp toci cuburi ceapa și o tragi la tigaie cu o lingura de ulei de masline. Guști și vezi dacă este fiert suficient de fierb bulgurul. Scurgi de apa și amesteci cu celelalte ingrediente: pătrunjelul, trufele, maslinele, fulgii de drojdie inactivă, ceapa trasa la tigaie și potrivești de sare.
Decorezi cu masline fără sâmburi si îl servești fierbinte alături de o salata asortată.
*gasesti trufe cu ciuperci la metro sau la raionul cu produse internaționale