Burgers de Pleurotus – Vegan
Burgers de Pleurotus – Vegan
1kg Pleurotus
5 căței de usturoi
2 cartofi medii
1 sfecla roșie (de dimensiunea unui mar)
2 linguri tărâțe de psyllium
1 lingurita cimbru
1 linguriță boia de ardei dulce
1lg ulei
1. Tai contoarele de la Ciupercile Pleurotus le speli si le pui la copt pe o tava la cuptor. Presari putina sare și un fir de ulei.
2. Cureți cartofii, ii tai cuburi și îi pui la fiert.
3. Cand încep sa se rumenească ciupercile le iei si le pui in blender
4. Treci cățeii de usturoi prin presa de usturoi și îi adaugi în blender
5. Cureti sfecla rosie de coaja apoi o dai prin răzătoarea mică și o adaugi în blender.
6. Mixezi toate ingredientele până când încep sa se lege dar nu mixa până devine o pastă.
7. Adaugi sarea și tărâțele de psyllium și amesteci cu o spatulă.
8. Încingi cuptorul la cca 220*C, formezi burgerii (sau poți face chiftelute) și îi lași sa se coacă.
9. Când sunt copți, scoți tava, lași CCA 10 min și-apoi îi stropești cu ulei sau îi scufunzi în ulei și îi pui la scurs.
Asamblează cu o chiflă pe gustul tău, brânza de caju, castraveți murați, rosie și o felie de cașcaval vegetal.
Enjoy