Cartofi Gratinati Vegani
Cartofii gratinati mai sunt cunoscuti si sub denilumirea de cartofi frantuzesti. Impartasesc cu voi aceasta reteta simpla dar savuroasa, nemaipomenita pentru iubitorii de cartofi.
Ingrediente
1kg cartofi rosii
2 iaurturi vegetale simple (de soia sau de cocos)
30g fulgi de drojdie inactiva
5 catei de usturoi
300g cascaval vegan dat prin razatoarea mare
5-6 linguri de ulei
2 lg sos de trufe (facultativ)
1 legatura patrunjel
Sare
Piper
Instrucțiuni
Fierbi cartofii si ii lasi sa se raceasca. Ii cureti de coaja si ii feliezi.
In bolul unui blender adaugi iaurtul, fulgii de drojdie, usturoiul, potrivesti de sare si piper apoi blendezi bine.
Tapetezi o tava (de ceramica) cu ulei si faina sau pesmet si asezi frumos un rand de felii de cartofi, un rand de sos de usturoi si unul de cascaval pana termini compozitia. Este minunat sa termini cu stratul de cartofi asezati peste care stropesti cu putin ulei si dai la cuptorul incins pentru cca 20 min pana se rumenesc.
Presari patrunjel tocat marunt.
Poti servi cu salata picanta de castraveti sau cu muraturi. Enjoy!