Chiftelute de Brocoli
Ingrediente:
6 cartofi
1 buchet mic de brocoli (de marimea unei portocale)
3 catei de usturoi
5 linguri de târâte de psillium
5 linguri ulei de floarea soarelui (presat la rece)
Sare
Piper Cayenne
Instructiuni
- Fierbi cartofii si ii cureti de coaja.
Buchetelele de brocoli se toaca in robotul de bucatarie impreuna cu cartofii fierți. Se mixeaza bine si se adauga celelalte ingrediente. Cu o lingura se dau forma chifteluțelor. Intr-o tava puneți o foaie de hârtie antiaderenta. Aveți nevoie de un pahar cu apa sa udați lingura pentru a nu se lipi aluatul. - Încingeți cuptorul la foc mediu. cand chifteluțele sunt rumenite, se scot, se lasa 10 minute si apoi se scufunda pe rând in ulei. Se pun la scurs pe doua șervețele.
Chiftelute de Brocoli se servesc la aperitive, calde.