Chiftelute Falafel la Cuptor
Chifteluțele falafel sunt gustoase și usor de preparat. Le poți servi ca fel principal, gustare, chiftea pentru burger dar cea mai plăcută combinație este chiftelute falafel și salata tabbouleh, cu dressing de tahini (pasta de susan)
INGREDIENTE
250 g naut fiert
1/2 legatura patrunjel tocat
1/4 legatura coriandru (facultativ)
2-5 lingurite faina – in functie de cata apa abosrb boabele
1 ceapa medie
2-3 catei usturoi
1 lingurita sare
1/2 lingurita piper proaspat macinat
1 lingurita chimion
Mai vem nevoie de:
Tava de cuptor tapetata cu hârtie antiaderenta
INSTRUCTIUNI
Scurgi apa din naut, iar pe acesta il vom pune intr-un robot de bucatarie. Adaugam toate ingredientele enumerate mai sus (cu mentiunea ca punem pentru inceput 2 lingurite faina) si mixam pana obtinem o pasta fina.
Luam pasta obtinuta si o modelam intre palme in forma de bile. Daca pasta nu se leaga adaugam faina trepat si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.
Încingem cuptorul și așezăm chifteluțele bile turtite. Lasam sa se rumneasca și la final le stropim cu ulei.
Servim cu salata tabbouleh și sos de tahini (pasta de susan)