Chiftelute Vegane cu Ciuperci
Chiftelute Vegane cu Ciuperci
Cum se fac niste chiftelute delicioase, pufoase si pline de gust? Simplu si rapid. Din ciuperci champinion si multe mirodenii. Afla mai jos cu ce inlocuiesc clasicul ou si ce pun ca acestea sa devina pufoase si nu doar gustoase!
Chiftelute Vegane de Ciuperci la Cuptor
Ingrediente pentru 2 tavi de cuptor:
1 kg ciuperci
3 cartofi fierti
5lg canepa decorticata
1 leg marar tocat
2 cepe tocate
2lg in macinat + 4-5 lg apa (inlocuitor de ou)
5lg fugi de drojdie inactiva
1 lingura cimbru
1 lingura usturoi (granulat)
2-3 lg faina integrala
Sare si piper, dupa gust
Instructiuni
Cureti ciupercile cu o laveta din bumbac sau din microfobre curata.
Toci marunt cele doua cepe, toci marunt ciupercile si le pui in tigaie impreuna cu ceapa. Poti adauga si cateva linguri de apa. (Ciupercile vor lasa oricum apa).
Presari putina sare, pui capac si le lasi sa se inabuseasca cca 15 minute.
Cureti de coaja cartofii fierti si ii pisezi cu furculita. Toci marunt si mararul.
Cand ciupercile sunt gata (apa a scazut si ele sunt bine pătrunse) le pui intr-un bol si adaugi peste celelalte ingrediente
P.S. Semintele de in macinate in combinatie cu apa formeaza un inlocuitor excelent pentru ou.
Amesteci bine cu o lingura de lemn si gusti compozitia.
Lasi sa se raceasca si formezi chiftelute cu ajutorul unei linguri si le asezi in tava de cuptor acoperita cu hartie antiaderenta.
Dai la foc mediu (220*C) pentru cca 15-20 min.
Stropesti cu ulei de masline extravirgin si lasi sa se raceasca. Poti servi cu piure de telina si maioneza vegana cu usturoi