Ciocolata Raw cu nuca
Cercetătorii nu încetează să ne uimească cu studiile lor chiar şi când este vorba despre ciocolata şi sărut.
Probabil că dacă ai fi întrebat ce preferi sau ce crezi că ar avea un efect mai mare asupra ta, ciocolata sau sarutul, răspunsul s-ar îndrepta spre sărut.
Ei bine, potrivit unui studiu făcut pe cupluri de tineri de 20 de ani cărora li s-a monitorizat activitatea cerebrală şi pulsul în timp ce, mâncau ciocolată sau se sărutau – efectele ciocolatei au fost mai puternice şi au durat mai mult decât cele ale sărutului.
Dat fiind aceste rezultate nu este de mirare că experţii din întreaga lume sunt îngrijoraţi de numărul tot mai mare de obezi din întreaga lume.
Tocmai de aceea, ei recomandă consumul moderat de ciocolata. Efectul euforic cauzat de o ciocolată durează de până la 4 ori mai mult decât cel mai pasional sărut. Se cunoaşte de foarte multă vreme efectul psihoactiv al consumului de ciocolată, dar abia acum s-a descoperit că în cazul în care ciocolata se topeşte lent pe limbă euforia trăită se maximizează.
In ce ma privește iubesc ciocolata, iar de cand mănânc sanatos imi place si mai mult.
Daca inainte ma bucuram de gustul care imi inunda limba ignorând cu desăvârșire urmările consumului de zahăr coloranți si emulgatori, acum conștientizez cat este de benefic fiecare deliciu raw pe care il savurez…
Ingrediente
1 pahar ulei de cocos
(eu il prefer pe cel de la Republica bio)
1 pahar Carob/cacao
1/2 pahar sirop de agave bio
1/2 pahar miez nuca
Se blenduiesc aceste minunate trei ingrediente (uleiul cocos, carobul si siropul de agave)bogate in nutrienți
Se aseaza in formele de Silicon pentru ciocolata miez de nuca
Apoi se toarnă ciocolata.
Se nivelează si se da la congelator pentru cca o ora apoi se pot păstra fie la congelator, fie la frigider.
Asa ca, dragii mei, ori va sărutați, ori mâncați ciocolata raw, sau de ce nu amândouă?
Recomand varianta cu pudra de roșcove (Carob) daca beneficiarii sunt copii.