Cosulete cu ciocolata
Inca din copilarie doream ca dulciurile sa fie mici, frumoase si sa fie bineinteles…cremoase
Aceste cosulete pline de ciocolata raw vegana nu numai ca sunt cremoase si gustoase, dar sunt si foarte sanatoase.
Am pregatit acesta prajitura cu pudra de roscove si nu cu cacao deoarece pudra de roscove este mult mai benefica decat cacaua.
Pentru o paralela completa intre cele doua vezi expunerea Dr. Calin Marginean: carobul versus cacao .
Sunt atat de simplu de pregatit asa ca va impartasesc cu drag reteta.
Fluffy mi-a fost de mare ajutor …
Pentru cosulete
Ingrediente:
- 150g fulgi de ovaz
- 2 linguri de sirop de agave sau miere
- 2 linguri ulei de cocos topit (eu il prefer pe acesta: https://republicabio.ro/collections/ulei-de-cocos-republica-bio )
Mod de preparare:
Se pun toate ingredientele intr-un bol si cu o spatula se amesteca bine pana cand fulgii de ovaz sunt acoperiti de miere si ulei de cocos.
Daca aveti forme de briose de silicon sunteti dei mai castigati. Sunt usor de desfacut dupa aceea.
Tineti puneti forma de silicon cu o mana sau o puteti pune intr-o forma mai rigida.
Cu o lingura puneti fulgii de ovaz si presati pana acestia capata forma dorita. Acum puneti la congelator.
Crema ingrediente:
- 200g caju hidratat cel putin doua ore
- 50ml lapte de migdale sau apa plata
- 4 linguri pudra de roscove
- 4 linguri indulcitor lichid la alegere
- 2 liguri suc de lamaie
- 2 linguri ulei de cocos
- 1 lingurita rasa vanilie macinata /optional
- un praf de sare
Mod de preparare:
Se mixeaza toate ingredientele pana crema de ciocolata devine fina si aromata
Se toarna in cosulete si se pastreaza la frigider sau congelator.
Se scoate cu 10 minute inainte de a fi servita.
Lasati-va imaginatia libera pentru decor.
Enjoy!