Cozonac Raw Vegan
Cozonac Raw Vegan. Dulce, savuros, aromat, cu stafide, nuci, cu ciocolatã sau rahat, simbol al sãrbãtorilor fundamentale ale creştinismului, cozonacul este de fapt o pâine mai specialã, cu o reţetã veche ce a fost îmbunãtãţitã progresiv. Simbolismul sãu este asimilat de cel al pâinii:pâinea, sub forma ei, se raporteaza la viaţa activa, iar miracolul ei (înmulţirea pâinilor) este de ordin cantitativ. Legată şi de principiul activ al dospirii, devine simbol al transformarii spirituale.
Cozonacul clasic nu afișează doar beneficii datorită continutului de făina, oua și zahăr. Ce te faci dacă dorești sa guști totuși o felie de cozonac mulat pe necesitatile tale, hrănitor și sa mai aibă și gust pe deasupra?
Am găsit soluția pentru tine! Cozonac Raw Vegan pe care îl poți personaliza oricând după gustul tau.
Ingrediente “Aluat” Cozonac Raw Vegan
- 150g fulgi de ovăz măcinați
- 160g caju (hidratat cel puțin doua ore)
- 50ml ulei cocos
- 200g curmale hidratate
- 1 lingurița pulbere vanilie de Bourbon
Ingrediente Crema Cozonac Raw Vegan
- 120g curmale (hidratate)
- 200g miez de nuca
- 55 ulei cocos
- 50 cacao / carob
- 70ml agave
- 40g nuca
- 2 lingurițe vanilie de Bourbon
- 1 praf de sare
- + 30 g nuca tocata grosier (inainte de rulare)
Instrucțiuni
- Pentru “aluatul” cozonacului Raw Vegan transformam fulgii de ovăz in făina fina cu ajutorul unui blender. Adăugăm agavele și celelalte ingrediente, mixam bine, oprindu-ne din când in când pentru a ajuta cu spatula.
- Intr-o tava tapetata cu hârtie antiaderenta întindem cu o spatula compoziția și o finisam. O punem in congelator pentru perioada in care pregătim crema ciocolatoasa a acestui pufos cozonac Raw vegan.
- Mixam toate Ingredientele pentru crema cu excepția celor de 30g de nuca tocata grosier.
- Scoatem tava cu aluatul din congelator și tot cu o spatula întindem crema uniformizand-o peste aluat.
- Cu ajutorul hârtiei antiaderente ce depășește tava, începem sa rulam și sa dam forma cozonacului. Putem păstra “aluat” sa facem diverse împletituri sau forme de decor pe care le așezăm deasupra acestuia. Pulverizat cacao și îl dam la congelator pentru cca 1 ora. Apoi poate fi păstrat la frigider pentru cca 3 zile