Dovleac la cuptor cu naut
Trebuie sa recunosc faptul ca nu mi-a placut niciodata dovleacul!
In afara de momentul cand trebuia sa il decoram pentru scoala, nu ma apropiam de el.
Dar acum am incercat si ramas incantata! Acest dovleac simplu si delicios este de-a dreptul fantastic!
Dovleac placintar cu ulei de masline si naut
1/2 dovleac placintar hasurat cu cutitul
Se stropeste cu sare, ulei de masline extravirgin si chilli
Se incinge cuptorul. Se pune o foaie cerata in tava si se pune dovleacul pe aceasta. Se da la cuptor pana se rumenește.
Se fierb 300g naut se scurg si se adauga 1 lingura de tahini (pasta de susan), 1 lingura de zeama de lamaie, 1/2 lingurita curcuma, sare h. Acest sos Se amesteca cu nautul fiert si se aseaza cu drag pe dovleac. Se decorează cu tahini.
Se serveste cald cu o salata de rucola cu lamaie si rodie!
Pofta buna!