Drob De Ciuperci
Drob de Ciuperci
Se apropie Pastele sau o intalnire cu cei dragi si nu stii cu ce sa ii uimesti? Inceraca acest drob de ciuperci. Este delicios si usor de asortat cu o salata de primavara. Iata lista de cumparaturi:
INGREDIENTE
-1 kg ciuperci proaspete (champinion)
-2 cepe mari
-2 legaturi de patrunjel proaspat
-2 catei usturoi
-2 legaturi de ceapa verde si una de usturoi verde
-6 linguri faina integrala
-sare neiodata, dupa gust
-o lingurita cimbru
-1 lingurita turmeric
-ulei de masline extra virgin
-100g morcov ras
-1 lingura fulgi de drojdie
MOD DE PREPARARE
- Cureti ciupercile, le speli si le tai bucatele. Le pui intr-o tigaie, la foc mic, pana ce lasa apa, apoi adaugi ceapa, tocata marunt si usturoiul. Lasi la la foc mic, pana ce apa din legume se evapora. Intre timp maruntesti verdeata, adaugi condimentele si se amesteci totul intr-un bol. Opresti focul, adaugi ciupercile si ceapa, impreuna cu 6 linguri de faina integrala, si restul ingredientelor pentru omogenizarea compozitiei.
- Poti pune intr-o forma de chec sau cozonac, tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor la foc mediu ( 180*C) pentru 40 de minute. Cand s-a rumenit drobul, il lasi sa se raceasca si apoi il stropesti cu ulei de masline. Il scoti usor din tava si il tai in felii de cca 2 cm.
- Poti servi cu salata de primavara (verdeturi, ceapa verde, ridichii..)