Drob de linte cu ciuperci
Imi amintesc din copilărie mesele festive pregătite de mama ?
Deși eram patru copii mici iar sarcinile serviciului si ale gospodăriei ii ocupau mare parte din timp, ea nu uita sa ne răsfețe cu chiftelute sau drob, vegetariene.
Aceasta este varianta vegana, adaptata de mine si este perfecta pentru un festin sau o cina cu cei dragi.
Pentru 8 persoane
Ingrediente:
• 2 linguri de seminte de in (macinate)
• 5 linguri ulei de masline extravirgin
• 1 ceapa tăiată cubulete
• 2 catei de usturoi tocati marunt
• 130g ciuperci tăiate cubulețe
• 200g frunze de spanac tocate
• 2 crengute de cimbru proaspat
• 2 linguri pasta de rosii
• sare si piper cayenne după gust
• 400g linte fiarta
• 80g fulgi de ovăz (măcinați)
• 50g târâte de psillium
• 60g făină de migdale (migdale măcinate)
Procedura 1. Se incalzeste cuptorul la 190 de grade .
Se încălzește 1 lg de ulei intr-o tigaie și se adaugă ceapa și usturoiul și se lasa sa se caleasca pana ceapa devine transparentă. Se adauga ciupercile tocate si se caleste inca 3-5 minute, se adauga cimbrul si spanacul și se fierbe până spanacul este pătruns (cca 2 minute)
Se adauga pasta de rosii, amestecand și uleiul apoi se stinge focul, se adaugă sare, cumin si piper dupa gust
Mixati 300g de linte și 40g fulgi de ovăz pana obțineti un amestec omogen. Adauga acest mix impreuna cu restul de ingrediente. Fulgii de ovaz si tărâțele de psillium sun înlocuitori excelenți ai oului in aceasta reteta. Se amestecă foarte bine pana compoziția se ingroasa. 4. Se toarnă amestecul într-o tigaie unsa cu ulei si căptușită cu pesmet. Folosind o spatula , apăsați amestecul bine uniformizandu-l. Stropiti cu ulei. 5. Coaceți aceasta friptura vegana la 190 de grade C, pentru cca 35-40 de minute. După ce il scoateți de la cuptor așteptați sa se răcească puțin înainte de servire.
Pofta buna!