FRIPTURA DE VINETE
Friptura de vinete. Vinetele se pot prepara in multe feluri, unul mai delicios ca altul. Imi place sa le folosesc in feluri preparate la cuptor, la grill. umplute cu branza vegana, cu legume sau trase la tigaie. Dar pentru o masa festiva, friptura de vinete este felul de mancare cu care iti vei surprinde in mod placut si cei mai pretentiosi oaspeti.
FRIPTURA DE VINETE
Pregătire: 20 minute
Coacere: 45 minute
FRIPTURA
3 vinete
3 ardei capia
SOS de TOMATE
1kg roșii
2 linguri pastă de tomate
1 lingură făină de ovaz
5 căței de usturoi
2 linguri ulei
4 frunze busuioc
1 legatura patrunjel
1 lingura de boia afumata
1 lingurita curcuma
sare dupa gust
INSTRUCTIUNI
Cureți vinetele de coajă, le tai în doua transversal, apoi in doua pe lungime și le stropesti cu puțină sare. Feliezi ardeiul pe lung in fasii de cca 1 cm.
Pentru sosul de tomate, adaugi toate ingredientele intr-un blender si mixezi pana obtii un sos de rosii cremos, adaugi un pahar cu apa plata, mixezi inca un minut si potrivesti de sare.
ASAMBLAREA
Intr-un vas termorezistent, uns cu putin ulei de masline si stropit cu sos de rosii, așezi bucatile de vinete si fasiile de ardei apoi torni deasupra sosul de tomate dai la cuptor la 180*C pentru cca 45 de minute.
Dacă dorești, poți pune și usturoi tăiat felii.
Poti servi cu smantana de caju.