Guacamole
Guacamole este o pasta nu foarte fina, pe baza de avocado. Primele retete dateaza de sute de ani: preparatul a aparut pentru prima oara in imperiul aztec, in America Centrala. Este unul dintre cele mai indragite preparate din bucataria mexicana si a ajuns in anii recenti si in bucataria europeana, via Statele Unite.
Numele se traduce prin „sos de avocado” si vine din aztecul ahuacamolli, un termen compus format din cuvintele ahuacatl (avocado) si molli (sos). In retetele traditionale, guacamole se prepara doar din pulpa de avocado, zdrobita si amestecata cu sare de mare.
Guacamole
3 buc. Avocado copt și curatat
½ rosie
½ Ceapă roșie
1 Jalapeno tocat
2 linguri Coriandru tocat (facultativ – are un miros foarte puternic)
½ lime (stors)
1 linguriță sare
1 linguriță Ardei proaspăt tocat
INSTRUCTIUNI
Cojiți avocado și puneti într-un bol. Pisati grossier cu o furculiță.
Adaugati ceapa fin tocata, jalapeno tocat, coriandrul tocat, sucul de lămâie, sarea și piperul și se amestecă bine.
Amestecati ușor roșiile în restul ingredientelor la final.
Serviți imediat – Dacă îl preparați din timp, acoperiți bine cu peliculă transparentă și păstrați-l la frigider.
Enjoy!