Icre vegane cu nuca
Ingrediente
300g griș
Apa
1/2 ceapa
100g nuca
Pentru maioneza de soia:
1/2 pahar lapte soia
2 pahare ulei
lămâie si sare după
Procedura: se fierbe grișul cu apa, sare si o lingura de ulei pana cand capata consistenta unui pure . Se toarnă intr-un bol si se amesteca cu telul din cand in cand pana se răcește. (sa nu facă coaja).
Între timp pregătim maioneza de soia; sunt mai multe retete (cu un cartof fiert, cu orez fiert, etc) însă va las rețeta de baza din următoarele ingrediente: 1/2 pahar lapte soia, 2 pahare ulei.
Se mixează intr-un recipient cilindric înalt cu un mixer vertical si când consistenta este ca de maioneza se adaugă lămâie si sare după gust. Daca nu aveți vas subțire si înalt nu se va lega si trebuie sa adăugați un pahar de orez fiert.
Se toarnă maioneza peste crema de griș, se toaca 1/2 ceapa mărunt si se adaugă miez de nuca mărunțit cu mâna 🙂
Veti avea parte de cele mai delicioase icre cranț?
Serviți cu legume crude sau pe pâine; ideală ca aperitiv
Este fantastica. Pofta buna!