Lapte de Migdale cu Vanilie
Pentru a pregăti laptele de migdale, primul pas și cel mai important este acela de a inmuia migdalele si curmalele. Pentru migdale este necesară hidratarea pentru a activa enzimele bune din ele iar curmalele se vor inmuia si se vor blenda mult mai usor.
Pui 250g de migdale crude (o cana) intr-un bol si le acoperi cu apa iar in alt bol mai mic pui 10 curmale fara samburi și le acoperi cu apa. Lasi la hidratat peste noapte
Odată ce ai migdale crude hidratate și curmale fără sâmburi hidratate, le pui intr-un blender -de preferat unul puternic (peste 700w) migdalele, curmalele si 1 litru de apa (perfect este sa folositi unul cu putere mai mare – (peste 700W).
Adaugi 500ml de apa și blendezi bine cu răbdare. Când devine o pasta fina, adaugi apa rămasă (si vanilie de Bourbon dacă dorești lapte de migdale vanilat) și mai mixezi pentru alte doua minute.
Cu ajutorul unui tifon bătut sau a unei pungi de tifon specifica strecori și vei obține lapte proaspăt și spumos de migdale.
Cu pulpa rămasă poți face biscuiți, bomboane Rafaello sau o poți adauga in mâncăruri scăzute raw.
Photocredit:www.stockland.com.au