Lapte de migdale
Ingrediente:
- 250g migdale crude
- 1 l apa filtrata
- 10 curmale hidratate / 1 lingura sirop de artar dupa gust
Optional, puteti folosi si 3 boabe de vanilie pentru un plus de gust. Mai ai nevoie de un blender, un filtru si un tifon.
Lasam migdalele la hidratat peste noapte (sa fie acoperite complet de apa). Daca se poate le puteți lasa 24 de ore, cu atat mai bine.
Se scurg migdalele de apa si se pun intr-un blender cu 350ml apa proaspata. Adaugam si indulcitorul (curmalele sau siropul de artar) si vanilia. Mai putem adauga, după gust , putina scortisoara, nucsoara proaspat rasa, sau coaja de lamaie rasa fin.
Blenduiti la viteza mare aproximativ 3 minute. Apoi, va opriți si completați cu apa ramasa. Acum este momentul in care trebuie sa verificați daca laptele este destul de dulce si pe gustul dumneavoastră. Daca nu, mai adaugam indulcitorul nostru preferat (sirop de artar, sirop de agave, sirop de curmale, etc) Amestecam din nou, timp de un minut, la viteza mare.
Aveți nevoie de o strecuratoare si de cateva fasii de tifon. Treceti amestecul prin ele si stoarceti bine.
Lichidul obtinut este cel mai delicios lapte de migdale! consistent si delicios 😉
Un deliciu!
Yummmm!