Minestrone
INGREDIENTE PENTRU MINESTRONE Toscano
60g telina apio
250 g Roșii
250 g fasole pestriță fiartă
250 g dovleac
80g Ceapa rosie
150g Dovlecei
330 g Cartofi
Sare dupa gust
Piper după gust
50 g Ulei de măsline extravirgin
150 g Praz
300 g conopida
200 g Mazăre
O crenguță de rozmarin
2 frunze dafin
Apa in funcție de consistenta dorita
Ulei de măsline extravirgin
INSTRUCTIUNI
Spălati și uscati legumele.
Luați dovleacul și îndepărtați pielea exterioară cu un cuțit cu o lamă mare
Scoateți semințele cu ajutorul unei linguri
Apoi tăiați-l în cuburi de aproximativ 1 cm
Spălați și curățați dovleceii, tăiați-i în 4 și apoi în cuburi
Luați conopida, si o desfaceți în buchețele mici
Cartofii ii curățați si îi tăiați cuburi
Tăiați roșiile felii și apoi cuburi
Tocați mărunt ceapa morcovii si țelina
Legați crengutele de rozmarin cu frunze de dafin pentru a crea un buchet aromat
Cum toate ingredientele pentru prepararea minestronei vegetale sunt gata, turnați uleiul într-un vas mare cu un capac, morcovi, țelină, ceapă și prazul și se toarnă ușor timp de aproximativ zece minute, amestecând des. Odată ce se înmoaie legumele sărate se adaugă buchetul aromat .
Acoperiți cu apă: va trebui să acopere legumele cu cca un deget. Fierbeti timp de 2 minute. Adăugați dovleacul și repetați aceeași procedură: adăugați apă până când acoperă un deget așteptați fierberea să se reia și fierbeti timp de 2 minute. Același lucru este cu cartofii și cu conopida.
P.S. dacă doriți sa adăugați paste, acum este momentul
Se acoperă cu mai multă apă, se pune capacul și se gătește 25 min. Apoi adăugați dovleceii, mazărea, roșiile și fasolea fiartă.
Se mai adaugă apă, dacă este necesar, se condimentează cu sare și piper
Se dau în clocot 2-3 minute.
Scoateți buchetelul cu arome.
Minestrone este gata!
Serviți-l cu o picătură de ulei și un vârf de piper după gust!