Nuca de Cocos – Beneficii
Nuca de cocos. Saraca in calorii, dar bogata in potasiu, calciu, magneziu, fosfor si sodiu, apa de cocos este considerata o bautura energizanta naturala, care le este de mare ajutor atletilor de performanta, noteaza webmd.com
•Contine enzime bioactive, ce imbunatatesc digestia ajutand la eliminarea toxinelor.
• Hidrateaza foarte bine organismul si suprima pofta de mancare, fiind recomandata de nutritionisti in curele de slabire. Cu un gust placut, ea poate fi consumata in locul sucurilor, insa nu are nici pe departe acelasi numar de calorii
Laptele de cocos, importanta sursa de calciu
Contine acid lauric, un puternic antiviral si antibacterian, care distruge microorganismele patogene, deci ne protejeaza organismul. Calmeaza crampele premenstruale datorita proprietatilor antiinflamatoare.
Miezul de la nuca de cocos, gustos si bogat in antioxidanti, calciu si grasimi bun
Nuca de cocos te ajuta in nenumarate feluri pe care nici nu le-ai fi banuit. Potrivit coconutresearchcenter.org, acest fruct reprezinta una dintre principalele surse de hrana pentru unele populatii din Pacificul de Sud, fiind un aliment complet, ce poate fi consumat in mai multe moduri.
Uleiul de cocos
Uleiul de cocos a fost utilizat de mii de ani datorita efectelor sale benefice pe scara foarte larga. Astazi, cand uleiul de cocos este disponibil si pe piata noastra intr-o gama variata, va invitam sa descoperiti 50 de modalitati de a-l introduce in consumul zilnic, atat intern, cat si extern. Cu siguranta veti iubi acest produs datorita versatilitatii si multiplelor sale beneficii!
-
Scrub de corp: se amesteca fie cu sare, fie cu zahar(ambele au efecte antibacteriene), si ajuta la indepartarea pielii uscate de pe corp printr-o exfoliere eficienta.
-
Epilare: in loc de spuma sau sapun, si dupa epilare pentru hidratare si efect antibacterian. Se poate folosi si pe post de aftershave sau lotiune naturala de ras pentru barbati.
-
Gel de curatat fata in amestec cu bicarbonat de sodiu. Curata in profunzime si hidrateaza tenul.
-
Demachiere: inlatura machiajul fara lacrimi si in mod eficient. Se inmoaie o discheta in ulei de cocos si cu miscari delicate se curata ochii si/sau tenul de impuritati sau machiaj. Ajuta fara probleme si in cazul machiajului rezistent la apa.
-
Albeste dintii: prin periaj sau curatare cu o discheta demachianta inmuiata in ulei de cocos.
-
Previne vergeturile din timpul sarcinii prin masaj zilnic.
-
Asigura protectie solara SPF4, si ajuta la obtinerea de lotiuni pentru protectie solara alaturi de unt de shea si unt de cacao.
-
Antimicotic unghii: atunci cand este aplicat cu regularitate, se obtin rezultate de efect.
-
Balsam de buze: aplicat pe buze inlocuieste clasicul balsam de buze (in plus are si factor de protectie solara).
-
Crema de fata: se poate folosi ca atare sau in combinatie cu alte ingrediente cosmetice, in functie de nevoile specifice fiecarui ten.
-
Solutie intretinere parchet si mobila.
-
Incaltaminte: cu o carpa moale pe care am adaugat putin ulei de cocos se sterge incaltamintea din piele (a se evita cele din inlocuitori sau piele intoarsa).
-
Ulei masaj: are capacitatea de a oferi hidratare pe termen lung, lasand o senzatie de confort pe piele.
-
Ciocolata de casa vegana: inlocuieste untul in clasica reteta de ciocolata de casa. Laptele praf conventional se inlocuieste cu lapte praf de cocos (sau din alte nuci/seminte), si se obtine o ciocolata de casa gustoasa si vegana.
-
Masaj bebelusi: pielea sensibila a bebelusilor va fi pur si simplu rasfatata cu acest ulei de cocos sigur si usor de folosit.
-
Antielectrizare par si descalcire: se poate folosi ca masca, balsam de par sau ser de varfuri.
-
Luciu pentru ouale de Paste: masa de Paste va straluci si la propriu, si la figurat.
-
Gatit: punctul de fumegare al uleiului de cocos este foarte mare, de aceea se poate folosi la gatit si prajit, si este un bun inlocuitor pentru untul clasic.
-
Adaugat in bauturile de tip smoothie si shake-uri ofera doza de energie zilnica, aportul de elemente nutritive si cremozitate compozitiilor.
-
Rimel (mascara) si tus homemade: in combinatie cu ceara de albine, unt de shea, carbune vegetal si vitamina E se obtine o reteta autentica de mascara homemade.
-
Cu ajutorul uleiului de cocos se pot dilua uleiurile esentiale atunci cand dorim sa le aplicam pe piele. Uleiurile esentiale nu se utilizeaza niciodata ca atare deoarece sunt foarte concentrate si pot afecta integritatea epidermei.
-
Indeparteaza celulita: o combinatie deosebita si eficienta in lupta cu celulita o constituie un amestec din 250ml de ulei de cocos si 3-5 picaturi de ulei esential de grapefruit. Se uniformizeaza amestecul intr-un borcan de sticla cu capac si se aplica zilnic in zonele cu probleme, prin masaj energic.
-
Indeparteaza paduchii: un remediu eficient pentru aceasta problema se obtine amestecand ulei de cocos cu otet din cidru de mere.
-
Sampon solid facut in casa pe baza de ulei de cocos, ulei de ricin, ulei de masline, lesie (obtinuta din cenusa), apa distilata si uleiuri esentiale prin metoda saponificarii. In mod similar se poate obtine si sapun facut in casa din ulei de cocos, delicat, cremos si eficient. Va lasam loc de creativitate atunci cand vine vorba de arome si ingrediente auxiliare.
-
Curatarea argintariei: uleiul de cocos curata cu succes obiectele din argint sau din cupru, fara a reactiona cu aceste materiale.
-
Batoanele proteice vor fi delicioase daca in compozitia lor vom adauga ulei de cocos; il folosim atat pentru omogenizarea amestecului proteic, cat si pentru aportul nutritiv.
-
Mamele care alapteaza consuma zilnic 3-4 linguri de ulei de cocos impreuna cu Vitamina D pentru a spori cantitatea de lapte si aportul nutritiv al acestuia.
-
Protejeaza gingiile prin tehnica oil pulling cu ulei de cocos amestecat cu o picatura de ulei de oregano (optional).
-
Calmeaza acneea daca este utilizat cu regularitate si rabdare.
-
Accelereaza scaderea in greutate daca este administrat zilnic.
-
Accelereaza regenerarea si cresterea firelor de par daca este masat pe scalp zilnic.
-
Imbunatateste calitatea somnului daca este administrat zilnic.
-
Creste absorbtia de calciu si magneziu daca este administrat zilnic, aspect demonstrat in urma unor studii de specialitate.
-
Deodorant natural: aplicat ca atare, protejeaza pielea de efectele neplacute ale bacteriilor ce provoaca mirosul specific. Protectia se datoreaza efectului sau antimicotic si antibacterian.
-
Pasta de dinti naturala: fie aplicat ca atare, fie amestecat cu bicarbonat de sodiu inlocuieste pasta de dinti obisnuita. Optional se poate adauga in compozitie ulei esential de menta (pentru prospetime), argila, xylitol, salvie etc.
-
Lotiune de corp cu magneziu: se obtine amestecand ulei de magneziu cu ceara de albine si ulei de cocos. Beneficiile acestei lotiuni sunt multiple la nivel de aspect al pielii, indepartarea stresului si cresterea imunitatii.
-
Caramele sanatoase pentru copii: uleiul de cocos in combinatie cu crema de cocos, mix de condimente orientale (scortisoara, nucsoara, cardamon, vanilie sau ce va mai place) si optional sirop de agave sau miere creeaza delicii delicioase si sanatoase. Se pastreaza la rece si pot fi puse in forme atractive pentru copii.
-
Remediu eficient pentru calcaiele crapate: uleiul de cocos hidrateaza si protejeaza calcaiele de factorii externi care favorizeaza aparitia acestei afectiuni.
-
Remediu anti-tantari: in combinatie cu ulei de rozmarin, de menta si citronella se obtine un repelent eficient impotriva insectelor daunatoare.
-
Evitarea expunerii la clorul din piscine: masati pielea inainte de inot cu ulei de cocos pana la absorbtie.
-
Aport de grasimi esentiale pentru dezvoltarea fatului in timpul sarcinii.
-
Cresterea starii de alerta mentala: consumul zilnic creste capacitatea de atentie si memorie.
-
Cresterea producerii de hormoni: daca este administrat zilnic.
-
Accelereaza procesul de bronzare: in cazul aplicarii de sine statator poate accelera obtinerea bronzului mult dorit.
-
Aplicat in interiorul narii ajuta la evitarea alergiilor atunci cand organismul este predispus acestora.
-
Lotiune anti-iritatii de scutec: in amestec cu unt de shea, ceara de albine, ulei din ficat de cod, argila si oxid de zinc.
-
Decolorarea petelor solare sau a celor cauzate de varsta prin masarea zilnica a locurilor respective.
-
Reface pielea in cazul arsurilor solare.
-
Remineralizarea dintilor: face parte din tratamentul complet de remineralizare a dintilor administrat intern, alaturi de vitamina D.
-
Ulei de barba: ajuta la hidratare, ingrijirea si cosmetizarea barbilor stufoase. Se foloseste ca atare sau in combinatie cu ulei de jojoba, ulei de migdale dulci si uleiuri esentiale
Pentru Shopping:
Daca doresti poti consulta intreaga gama de uleiuri de cocos (bio, conventionale, cu miros, fara miros, pentru gatit, etc) de pe www.vegis.ro