Orange desire
Ingrediente pentru aluat:
- ¼ cană migdale măcinate
- ¼ cană de curmale
- 1 vârf de cuțit de sare de mare
- 1 lingura ulei de nuca de cocos
Ingrediente pentru frisca:
- ½ cana de caju înmuiat timp de două ore
- sucul de la o portocala
- sucul de la 1/2 lămâie
- 3 linguri de miere raw sau sirop de artar
- ¼ cană ulei de nucă de cocos
Ingrediente pentru glazura:
- ½ ceaşcă cacao raw sau carob
- 1/2 ceașca ulei cocos – recomand pe cel de la Republica BIO
- 1/2 ceașca miere raw
- 1/2 banana
Decor: 3 felii portocala.
Mod de preparare:
Pentru aluat se adaugă migdalele, curmalele și vârful de sare într-un blender cu lama S și se mixează până obţinem un aluat lipicios. Când aluatul este mixat, se lasă la odihnit într-un inel culinar, în care, în prealabil, presărăm o ploaie de fulgi de cocos. Aluatul se modelează în forma de tort sub formă de blat. Depozităm blatul în congelator, timp în care preparpm următoarele straturi.
Pentru a face frișca, trebuie sa clătim nucile de caju și să le uscăm cu hârtie de bucătărie. Apoi le punem în blender împreună cu sucul de portocale, mierea de albine și uleiul de cocos. Se blenduiesc până obţinem o pastă cremoasă pe care o întindem peste aluatul din congelator.
Pentru glazura de ciocolata, adăugăm toate ingredientele în blender și le amestecăm pănp obţinem un sos omogen. Turnăm glazura peste stratul de brânză.
Este momentul să lăsam deliciul nostru la odihnit în congelator cel puțin o oră, după care venim cu decorul din portocala feliata. Ne lăsăm imaginaţia să zburde și le aşezăm cât mai creativ astfel încât, în momentul în care ne decidem să trecem la treabă, adică să-l consumăm, să stăm pe gânduri înainte de a-l felia.
Tips: Tortul nostru se scoate din congelator cu cel puțin 15 minute înainte de a-l savura. Se consumă cu înghiţituri mici și se savurează cu ochii închişi. Astfel plăcerea va ține mai mult.
Să aveţi pofte dulci sănătoase!