Pate de caju
Este delicios, se întinde pe pâine dar atât de versatil încât îl poți adauga și pe paste: pate de caju https://laviniafrasinescu.ro/nucile-caju/.
Usor de preparat, singura grija pe care trebuie sa o ai este aceea de a hidrata caju pentru cel puțin 8 ore. Iubit de prietenii noștri pateul de caju are un gust intens și aromat numai bun pentru bruschette rapide cu verdeața deasupra.
INGREDIENTE
250g caju
1/2 ardei kapia
1 lingurita sare
4-5 lg fulgi de drojdie
1lg ulei de masline
1 ceapa rosie mică
2 căței usturoi
INSTRUCTIUNI
Hidrateaza caju pentru cel puțin 8 ore.
Adauga in blender ceapa rosie tăiată cuburi, cei doi căței de usturoi, uleiul de masline, 1/2 ardei kapia și sarea. Nu adaugi acum fulgii de drojdie.
Mixezi bine și dacă pateul cere încă puțin lichid, mai adaugi încă 1/2 de ardei kapia.
La final adaugi fulgii de drojdie, și mixezi pentru încă 1 minut.
Potrivesti de sare și dacă îți place “hot” poți adauga un vârf de cuțit de piper Cayenne sau chilli.