Piramidute cu Spanac si Branza de Caju
Piramidutele sunt niste delicatese in forma de piramida pe care le poti umple cu spanac, cartofi, branza de caju cu spanac, branza de caju si cartofi, verdeturi si tofu, etc.
Se coc in tava, ne prajite deci fara ulei- ceea ce le califica pentru a fi benefice pentru organism, deci sanatoase.
Ingrediente
pentru aluat:
1 lingura de drojdie instant
2 linguri ulei
1 lingurita de sare
500 gr faina
apa calduta, cat cuprinde
Va trebui sa obtineti un aluat moale, usor de modelat, nelipicios
Instructiuni:
Intr-un vas punem: drojdia, uleiul, sarea si 1/5 pahar apa calduta si amestecam bine, pina se topeste drojdia si sarea
Adaugam pe rand faina si apa – la nevoie
Framantam bine aluatul obtinut si lasam 30 minute la crescut (la caldura) intr-un bol acoperit cu un servet
Ingrediente
pentru umplutura:
-100 gr branza de caju
-spanac (sau patrunjel) tocat marunt
-1 lingurita de praf de ardei iute (facultativ)
Se mesteca toate ingredientele pentru umplutura
Intre timp a crescut aluatul; il impartim in doua.
Se ia prima parte de aluat, se aseaza pe masa de lucru unde am stropit cu ulei si cu ajutorul fainei si a facaletului intindem bine.
Se procedeaza la fel si cu a doua parte de aluat
Cu ajutorul unui feliator de pizza sau al unui cutit, trasam dungi paralele la 10cm una de alta, apoi taoem in zig-zag pentru a obtine triunghiuri.
Umplem fiecare triunghi cu compozitia deja preparata.
Coacem in tigaie sau la cuptor; fara ulei. Cand s-au copt, stropim cu ulei de masline.
Se servesc calde cu salta si hummus dar sunt foarte gustoase si reci