Pizza Raw vegana
Pizza! Si după acest cuvânt te aștepti o explozie de arome, un mix câștigător ce a devenit unul din felurile de mâncare cele mai apreciate in întreaga lume.
In urma cu 5 ani cand inca nu eram vegana, iubeam pizza cu multă mozzarella si mult parmezan. Atunci era pe gustul meu. Nu pot spune același lucru si acum; am descoperit atât de multe variante încât pizza clasica mi se pare chiar banala; nu la aspect ci comparând cantitățile mici de vitamine si nutrienti Cu pizza Raw vegana. Pizza suprema??
După experiența de sănătate a fiului meu am căutat si gasit numeroase retete. Nu toate au fost gustoase dar am personalizat cat mai mult tot ce învățam. Acum pot spune ca aceasta reteta se apropie cel mai mult la gust de tradiționala pizza napolitană.
blatul
ingrediente
1 cana făina de migdale (migdale măcinate)
1 pahar mic făina de ovaz (fulgi de ovaz măcinați)
1/2 dovlecel
1 rosie
1 ardei roșu
1 cățel de usturoi
1 lingura fulgi de drojdie inactivă
cimbru
busuioc
sare
mod de preparare
-Se pun in robotul de bucatarie jumătatea de dovlecel, curățat de coaja si tocat, roșia tocata, usturoiul, cimbrul si busuiocul. Se mixeaza bine pana se omogenizează.
-Apoi se adauga fainurile si se potrivește de sare.
-Cand consistenta este omogena, se potrivește de sare.
-Pe tava deshidratorului se pune o foaie antiaderenta si i se da aluatului forma dorita.
-Daca nu aveți deshidrator puteti folosi cuptorul cu condiția ca usa cuptorului sa rămână întredeschisa, si sa nu depășească 45*C.
Se lasa la deshidratat pentru cca 8 ore.
Apoi asortați cu Branza de macadamia,
sau Branza de caju , Sos de rosii, busuioc proaspat si rosii cherry. Puteti adauga sos Pesto, masline, rucola etc.
Pofta mare!?