Pleurotus la tigaie
Ingrediente:
500g Pleurotus
1 lingurita Sare h
1/2 lingurita turmeric
2 catei de usturoi romanesc
Pentru final:
2 linguri ulei de masline extravirgin
patrunjel tocat
Mod de prepare:
Se curata si se spala ciupercile; apoi se adauga in tigaie împreuna cu 5 linguri de apa plata, cei doi cătei de usturoi curatati si feliati si sare de Himalaya.
Se pune capacul si se lasa sa fiarba la foc mediu pana sunt bine patrunsi. Se adauga turmericul si se amesteca bine. Apoi se stinge focul (pentru motive de sanatate vom adauga întotdeauna uleiul după ce am stins focul) si se adauga uleiul de masline si pătrunjelul tocat.
Se servesc fie cu mămăliguța, cu mujdei de usturoi sau puteți crea cele mai apetisante aperitive asezand aceste delicii pe felii de paine integrala rumenita.
Sa aveți pofta!
Yummmmm