Sarmale cu hrișca
Ingrediente:
4 cepe
2 morcovi (razuiti)
1 ardei
1 lingura legume uscate măcinate (vegeta naturală)
1 lingurita de curcuma
500g ciuperci
200g hrișca
Sare de ocna sau de Himalaya
3 linguri ulei de masline
1 legătura de Patrunjel
1 lingurita de Cimbru
Piper Cayenne (optional)
Mod de preparare:
Pentru aceste sarmale super gustoase, legumele tocate marunt se călesc cu putina apa si sare (fără ulei); se adauga ciupercile tocate si se lasa sa fiarbă împreuna pentru a împrumuta aromele; se adauga vegeta naturală. Hrisca se clateste in mai multe ape si apoi se adauga peste legume împreuna cu cca 200ml apa.
Cand apa este absorbită se potrivește de sare si se condimentează cu piper Cayenne după gust. Se adauga curcuma, uleiul si se amesteca.
Se lasă la răcit și apoi din aceasta compoziție se fac sarmale, de marime potrivita. Se aseaza un strat de varza tocata si câteva foi de dafin pe fundul oalei si apoi se aseaza pe rand sarmalele. La final se toarnă suc de rosii îndoit cu apa si vegeta naturală peste acestea si se dau la cuptor la foc mediu.
Puteti folosi fie foi de varza cruda călită in apa fierbinte (preferatele mele), foi de vita sau foi de varza murata!
Pofta buna!