Sarmale Vegane
Sarmale Vegane
INGREDINTE
2 verze (Sau 1 varza și frunze de vita)
500g ciuperci trase la tigaie
4-5 cepe mari
3-4 morcovi
1 țelina
5 roșii (sau suc de roșii)
2-3 linguri de ulei
1 pahar de mălai
1 cana orez
Sare de oca -dupa gust
Pătrunjel proaspat
INSTRUCȚIUNI
Pregatesti varza, fierband apa cu putina sare intr-o oala mai mare, scoți cotorul și o scufunzi cu partea unde a fost cotorul in apa. Pe măsura ce foile se înmoaie le scoți și le pui intr-o strecuratoare.
Toci ceapa și o pui intr-o tigaie mare de teflon cu putina sare la foc mic cu un capac. (fără grăsime fără apa)
Cureți morcovul și țelina, le speli, le razi prin răzătoarea mică (sau le toci la robot) și amesteci din când in când ca sa nu se prindă
Alegi orezul, îl speli, îl pui in tigaie peste ceapa, adaugi roșiile mixate, adaugi ciupercile tocate mărunt, uleiul, mălaiul, și vaerdeata.
Pregatesti varza tăind frunza in doua și scoțând nervurii și ii toci mărunt, o parte ii pui pe fundul oalei, o alta parte lasi pentru partea superioara.
Cu mainile formezi sarmale punand cu o lingura mica, compozitie de orez, peste o jumatate de frunza de varza calita.
Deasupra pui un strat de varza tocata rămasă.
Pregatesti un sos gustos din 1 cana de apa și o cana de suc de roșii, 2-3 lg ulei și putina sare. Le fierbi in clocot, torni peste sarmale și le pui la fiert.
Pui la foc potrivit sa fiarbă și apoi muți in cuptorul încins.
Servești cu ulei crud sau Smântâna de Caju