Supa crema de ciuperci (fara foc)
Daca iti plac ciupercile,
vei rămâne uimit de gustul intens si fin al acestei supe.
Ciuperca cea de toate zilele, aceasta leguma pe care o consumam din an in paste, cea despre care egiptenii credeau ca este o binecuvantare din partea zeilor, cea pe care chinezii o intrebuinteaza de secole ca pe un medicament cu proprietati remarcabile de vindecare.
Dintre toate legumele care exista pe suprafata pamantului, ciupercile reprezinta cel mai nimerit substituent al carnii.
Spre deosebire de carne, care este un aliment greu digerabil, in digestia ciupercilor organismul investeste un consum minim de energie. Se recomanda ca acestea sa fie consumate in stare proaspata, crude, inabusite sau fripte sau in combinatie cu carbohidrati.
Ciupercile sunt excelente in dietele de slabire caci nu contin amidon. Puteti consuma ciuperci de 3 ori pe saptamana fara ca organismul sa resimta lipsa carnii si a energiei furnizata de consumul acesteia.
Ciupercile contin apa, substante organice si saruri minerale. In plus, “carnea vegetala” are un gust delicios si poate fi gatita in multe feluri. Recent, oamenii de stiinta japonezi au descoperit ca ciupercile crude au un rol important in intarirea sistemului imunitar, prevenind aparitia tumorilor canceroase.
Cateva ciupercute albe contin o cantitate de potasiu mai mare decat cea continuta de o portocala, potasiul contribuind la reglarea tensiunii arteriale.
In plus, gratie continutului de zinc, ciupercile reprezinta un remediu excelent in lupta impotriva depresiei, a stresului si a starilor de anxietate.
Consumarea a 3 ciupercute pe zi asigura organismului cantitatea optima de vitamina B12.
Supa crema de ciuperci
Reteta
Ingrediente
10 ciuperci champinion
500ml apa călduță
70g caju hidratat) http://laviniafrasinescu.ro/nucile-caju/
Cateva fire de mărar
Sare (de himalaya)
2 linguri de suc de lamaie
2 catei de usturoi
2 linguri Ulei de Masline extravirgin
Mod de preparare:
Se pun in blender toate Ingredientele si se mixeaza pentru 2-3 minute, sau in funcție de robot, pana supa devine omogena si cremoasă.
Se poate servi cu pâine Raw vegana sau crutoane.
Sursa articol descriptiv Ciuperci – garbo.ro