Supa crema de rosii
De e ploaie de e ger, o supa crema tot diger.? Hai ca am făcut si rima!
Încă de la colindatul nostru prin Viena printre tarabele cu decoruri pentru brad si căciuli de blana am descoperit supa crema de rosii. Pe frigul acela mi s-a părut o idee geniala. Am adaptat aceasta rețeta si o împart cu drag cu voi.
Ingrediente:
1 kg rosii (coapte bine)
2 ardei rosii
1 ceapa alba
3 catei usturoi
3 linguri ulei de masline
Sare după gust
1 lingura busuioc proaspat sau uscat
1 lingurita sirop de artar sau miere
Mod de preparare:
Se spală se curată si se toaca legumele. Se aseaza roșiile si uleiul deoparte apoi restul ingredientelor se pun la fiert cu 2l de apa plata.
Cand legumele sunt fierte se adauga roșiile si cu un mixer vertical se transforma compoziția in cea mai gustoasa supa crema.
Se potrivește de sare, se mai adauga apa daca supa este prea groasa si după ce stingem focul adaugăm uleiul de masline.
Serviți cu crutoane aromate si voie buna!
Sa aveți pofta!