Supa vegana cu găluște
Supa Vegana cu Galuste
Amintire culinara din vremea copilăriei (in ce ma privește) sau pur și simplu un deliciu de zile mari, supa cu galuste este preferata multor persoane. Supa cu galuste este gustoasa, aromata și ușor de pregătit.
INGREDIENTE
2 morcovi
2 cepe
1păstârnac
1 țelină
Ingrediente galuste
-4 linguri de făină
-4 linguri de griș
-1 lingură amidon
-1 ceapă tocată mărunt
-sare
-boia și piper, după gust
1 legătură pătrunjel
INSTRUCȚIUNI pentru supa vegana cu galuste
Tai mărunt ceapa, morcovul, păstârnacul, țelina.
Asezonează cu sare, piper și boia și lasă la călit într-o oală înaltă, până se înmoaie.
Adaugă peste 2 litri de apă. Lasă la fiert 10-15 minute.
Între timp, ocupă-te de găluște. Amesteca făina cu grișul, amidonul și ceapa tocată mărunt de tot cu puțină apă călduță, până obții o pastă omogenă.
Imediat ce s-a format pasta, formează găluștele cu lingura și pune-le imediat în oală, la fiert. (Dacă nu faci asta și lași compoziția pentru găluște să stea, îți vor ieși tari)
Lasă-le 5-10 minute la fiert, apoi oprește focul. Adaugă pătrunjelul tocat, pune capacul și lasă să mai stea 5 minute.
Serveste supa calda cu smântâna de caju