Tarta Raw – ciocolata alba si portocale
Rețeta pentru o Tarta de diametru 29cm
Blat:
300g nuca macinata
200g curmale fără sâmburi
1 lingurita scortisoara
Crema:
150ml unt cacao
6 portocale (zeama si coaja răzuiți de la doua portocale)
1 lamaie (zeama)
300g fulgi de cocos
Sirop de agave (sau miere Raw)
1 pahar de Coacăze deshidratate
2 portocale (bucatele de cca 1
Cm de pulpa- se adauga la final in crema)
Procedura
Pentru blat se mixeaza Ingredientele si se aseaza in forma de tarta cu o spatula. (eu am ales forma de Silicon; daca nu aveți puneți o pelicula transparentă in forma de tarta obisnuita si apoi turnați Ingredientele pt baza)
Pana pregătiți crema puneți baza la frigider
Pentru crema
Topiți untul de cacao la deshidrator, bain marie sau la cuptor la foc mic.
Mixați in blender cu lama k toate ingredientele cu excepția coacăzelor si a bucățelelor de portocala. Cand crema devine omogena adăugați si ultimele doua ingrediente, apoi amestecați cu o spatula si vărsați peste baza de tarta
Lăsați câteva ore la frigider, ornați cu portocale si coacăze, porționati si .. Savurati cea mai fresh varianta dulce a iernii!