Tarta Vegana cu Mere (de post)
Tarta cu mere
Plăcintă sau tartă cu mere este desertul care ne aduce aminte întotdeauna de gustul copilăriei. Mirosul și gustul de mere proaspete se îmbină cel mai bine cu aluatul de tartă, iar rezultatul este de-a dreptul delicios.
Ingrediente pentru Crusta
INGREDIENTE
Pentru aluat
- 170ml ulei de cocos
- 50ml ulei unt de cacao topit
- un praf de sare
- 100 g iaurt vegan
- 450 g făină integrala
Ingrediente Pentru Umplutura
- 12 mere mari
- 200 g zahăr brun
- 1 plic vanilie de bourbon
- 2 lingurite scorţişoară
- 100 g stafide aurii
- coaja rasă de la o lămâie bio
- 30g nuca (facultativ)
Instructiuni
- Cerni făina într-un bol, faci gaură la mijloc şi pui uleiul de cocos moale , sarea şi iaurtul. Frământi bine până obţii un aluat consistent. Infăşori în folie de plastic şi lasi la rece, cca 30 de minute.
- Speli merele, le tai cuburi şi le acoperi cu zahărul brun, vanilia, scorţişoara, stafidele şi coaja rasă de la o lămâie şi le lasi 10-15 minute, până se formează un sirop.
- Scoti aluatul de la rece, întinzi cu sucitorul pe planşetă şi se aşezi în tava specială pentru tartă.
- Asezi merele peste crusta, stropesti cu siropul de zahăr brun şi presari putina scorţişoară. Tarta se bagă în cuptor şi se coace cca 45 de minute. Lasi să să se răcească şi serveşti cu o cupa de inghetata vegana