Tiramisu Vegan
Tiramisu Vegan
Pe lista deliciilor mele preferate nu putea sa nu fie si acest desert fin si cremos. Il savurez de fiecare data langa o ceasca de lapte cald de migdale sau chiar langa un cappuccino spumos.
Am invatat reteta clasica de la o italianca harnica si frumoasa, de la prietena mea Antonella; dar va garantez ca acest desert este si mai gustos in aceasta versiune vegana. Va poftesc la Tiramisu Vegan!
Ingrediente
Pentru Blat
1 pachet „fette biscottate” 150g (mulino bianco)
2 cappucino (cafea espresso + lapte de migdale) sau cafea de orz, sau inka
Pentru Mascarpone
300g caju- hidratat peste noapte
2 lg vanile de bourbon
100ml nectar de agave sau artar
30ml Ulei de cocos
3lg Lapte de migdale
Instrucțiuni:
1. Pregatesti cappuccino (ai nevoie de o cafea – espresso lung si lapte de migdale in aceeasi cantitate)
2. Pregatesti mascarpone. Blendezi toate ingredientele cu exceptia nectarului de agave, pana obtii o crema fina si omogena de consistemta unei smantani. Pui 50 ml de agave si apoi continui pana la 100g sau mai mult in functie de cat de dulce iti place.
3. Iei feliile- „fette biscottate” si le scufunzi in bolul cu cafea, apoi le pui in tava.
4. Adaugi peste ele un strat de mascarpone, apoi intinzi cu o spatula, presari un strat subtire de cacao (cu ajutorul unei strecuratori)
Alternezi asa pana se umple tava. Deasupra va fi stratul.de mascarpone si cacaua presarata. Enjoy!💚