Tort Cherry
Ingrediente
Blat:
200g nuca romaneasca hidratata
100 g migdale hidratate
200g curmale uscate fara sâmburi
1 lingura cacao
1 praf de sare
Frișca:
500 g caju hidratat
1 pastaie vanilie
180 g Îndulcitor (Sirop de prez, sirop de agave raw, sirop de artar )
200 g ulei cocos – recomand pe cel de la Republica BIO
Fructele din frișca :
250 g visine
Glazura:
200g visine
100g indulcitor
50g ulei cocos
Mod de preparare:
Se proceseaza toate ingredientele pentru blat in robot, se pun intr-o forma de tort cu fundul detasabil, presand cu o spatula.
Se proceseaza ingredientele pentru frișca, lasand untul de cocos pt final, crema trebuie sa aiba o textura fina.
Vărsam jumătate din frișca si dam la congelator pentru cel puțin 20 min. Așezăm un strat de visine (fara sâmburi) si peste, a doua jumătate de frișca. Dam la congelator pt cel puțin 30 min.
Glazura de visine o vom obține mixand visinele cu indulcitorul si uleiul de cocos. Se toarnă deasupra tortului si dupa ce s-a întărit, se ornează dupa bunul plac si se pastreaza la congelator.
Se lasă la temperatua camerei cu cca 20 min înainte de fi servit.