Turte/Burgeri de linte
Ingrediente:
500g linte roșie
2 căței de usturoi
1 morcov
1 legătura de patrunjel
1 legătura mica de Mărar
1 lingura târâte de psillium
Sare h
Lintea se lasa la hidratat peste noapte.
Apoi se mixeaza împreuna cu celelalte ingrediente pana va avea o consistenta ca de smântâna groasa; se potrivește de sare.
Se poate coace fie in tigaie la foc mic, acoperită, fie se încinge cuptorul la foc mediu si după ce punem in tava foaie antiaderenta, punem cu lingura compoziție si ii dam forma; trebuie sa fie înaltă de cca 5mm.
Din aceasta compoziție putem face si forme pentru burger (la burger eu mai adaug ceapa tocata si călită)
Se poate servi pe un platou alături de sosuri si legume sau putem înlocui pâinea cu aceasta turta bogata in fibre si proteine.
Iti doresc multă culoare in farfurie dar si in viata!